Система за лекуване на псориазис

Псориазис (Люспест лишей) е широко разпространена хронично-рецидивираща дерматоза, която се характеризира с рязко ограничени еритемо-папуло-сквамозни изменения по кожата. Тези кожни петна обикновено са червени, сърбящи и люспести. Характерна за псориазиса е т.нар. псориатична плака. Такива плаки могат да се появят навсякъде по тялото, но най-често са по пределекционните места (такива са лактите, коленете, кръста, седалищната гънка, кожата в областта на пъпа, окосмената кожа на главата, ушната мида). Плаката представлява зачервена и уплътнена кожа, с груб кожен релеф, покрита със сребристо-бели люспи. При заболяването често се засягат и ноктите, а при по-тежки форми е възможно възпалението да обхване и ставите, което може да доведе до ставни болки и деформации.

Честотата на заболяването зависи от климатичните и генетичните особености на популацията. От псориазис боледуват както мъже, така и жени. По-често псориазисът се среща сред хората, населяващи северните части на земята, но е възможно да се наблюдава и при жителите на тропиците. От десетилетия е известно, че псориазисът е едно от заболяванията, които се влияят в изключително висока степен от психо-емоционалното състояние на организма.

Заболяването може да се прояви на всякаква възраст. Въпреки това псориазисът най-често се появява за първи път между 15 и 25 години. Заболяването също се наблюдава и при малки деца и възрастни пациенти. В началото псориазисът се проявява чрез характерни кожни подутини, които се сливат в различни по степен и сериозност псориатични плаки. Кожните прояви на псориазиса най-често засягат: скалпа, лактите, коленете, лумбалната или сакралната област на гръбначния стълб, ръцете и краката. Псориатични плаки също се наблюдават и по ноктите на ръцете. Заболяването рядко засяга лицето. При някои хора е възможно поява на псориатични лезии и в устната кухина.

Система за лекуване на псориазис  д-р Петър Найденов

“ Преди години бях в САЩ и си донесох книга „Лечение на псориазис“ по Едгар Кейси. Това бе първата ценна информация, която ми отвори очите и ми помогна да започна да разбирам същността на заболяването. После учих природолечение и хомеопатия, които се оказаха много полезни. Също така се запознах с книгите на д-р Гейбриъл Казънс, д-р Бернард Йенсен и други холистични лекари. Освен това от години консумирам и препоръчвам суперхраните АкваСорс.
Всичко това допринесе за подобряването на здравето ми. Мога да кажа, че сега нямам псориазис. А също така от повече от 10 години не се е налагало да вземам химични лекарства, освен един-единствен път, когато вследствие на много голям стрес в Русия бях вдигнал кръвното и изпих една таблетка за кръвно.
Оттогава съм помогнал на няколко души да се изчистят. Все се каня да напиша сайт по въпроса и може би ще го сторя скоро. А дотогава ще се постарая да споделя най-важното на този форум.

Системата, която предлагам, се състои от следното:

1. Чистене на храносмилателната система и черния дроб
2. Регенерация на власинките и лигавицата на червата
3. Наместване на гръбнака
4. Суплементация с определени суперхрани и добавки
5. Лечение с класическа хомеопатия
6. Съвети за живот и хранене
7. Медицинска астрология

Ако проявявате интерес, мога да ви помогна – някои хора се повлияват и за 2-3 месеца, но по-вероятно е да се наложи да се следват указанията поне 6 месеца. Освен това е възможно да си имате дразнител, който постоянно да ви трови нервите – например съпруг/а, свекърва, гаден шеф или комшия и пр. Псориазисът е един от начините да се изхвърля потиснат гняв.

Много се кефя на обяви от типа „Лекувам псориазис с витамини и мазила“ – те са (меко казано) знак за това, че авторът им не е наясно с нещата. Трябва да се подходи холистично и тогава наистина има резултат. Например, има едни рибки в Турция, които помагат, ама това не е достатъчно, защото те действат отвън, а проблемът е вътрешен. Псориазисът не е кожна болест, както си мислят някои. Той е по-скоро конституционално предразположение на ниво психика, нервна система, храносмилане, черен дроб, кръв, имунитет, стави и кожа.  Всеки случай е уникален. Още по-тъпо е да се „лекува“ псориазис с кортизон, ПУВА и метотрексат. Те просто могат да потиснат кожните прояви и имунитета и ВИНАГИ водят до усложнения. Ако случайно някой се е излекувал, вероятно това се дължи на нещо друго – например, някой гадняр се е махнал от живота му, или случайно е налучкал нещо друго.

От къде да започнем ! От АкваСорс !

Най-напред трябва да се изчисти и регенерира храносмилателната система. Това става като се вземат следните продукти на АкваСорс:

1. месец:
Лесно начало – по схема
ЕМК Течно злато– 3 пъти по 20 капки
КолАктив 3 – 2 пъти  по 2 капсули на гладно

2. месец:
КолАктив 3 – 2 пъти по 2 капсули на гладно
АлоеФреш – по схема
ЕМК / Течно злато– 2 пъти по 20 капки
Ливър Кленз – 2 пъти  по 1 капсула

3 месец:
Лайтън-ъп  – замества едно хранене
Плодова енергия – 3 пъти по  1 капсула
Зелена Енергия  /или Морска енергия / – 3 пъти по 2 капули.
КолАктив 3 – 2 пъти  по 2 капсули на гладно

 

Следващите месеци се продължава според нуждите и възможностите на организма. Моят съвет е и това ,което работи е да се взимат постоянно водорасли по избор – чиста АФА, Зелена енергия, Морска енергия също е много подходящ продукт в случаи на псориазис. Комплекс Есенциални мастни киселини, храносмилателни ензими,Колактив 3 в профилактично количество от 2 капсули сутрин са насъщни. Програма Лесно начало се прави поне 2 – 3 пъти в годината. Ако има наднормено тегло и се цели и отслабване шейковете
ЛАйтън ъп и Супер  енергийна храна снабдяват с  необходимите хранителни вещеества в малко на брой калории,като пречистват храносмилателния тракт и тонизират.
Независимо от другите индивидуални мерки, които вземате, тази схема е стандартна, защото всеки един от изброените продукти действа благотворно по един или друг начин върху храносмилателната система, черния дроб и кожата. Схемата може да се направи и поетапно с по малък брой продукти.Може да се очаква очистителна реакция – лош вкус в устата, обрив по кожата, по-тъмна урина с неприятна миризма, повече газове с неприятна миризма. Но това не е задължително. Това, което е задължително, е да се пие много вода – по 300 мл/кг., или над 2 литра на ден, и да се спазва подходяща диетаОсновните моменти при диетата за лечение на псориазис са:– да не се ядат големи количества лектини – има ги в бананите, чушките, краставиците, доматите, житните растения. Повече за лектините четете в книгата „Съзнателно хранене“ на д-р Гейбриъл Казънс- да се ядат достатъчно (над 70-80%) свежи сурови зеленчуци и плодове, богати на ензими и целулоза- готвената храна да не е стара, пържена, приготвена в микровълнова печка, с консерванти, оцветители, подобрители и т.н. Допуска се прясно сготвена храна от органични продукти, включително месо, яйца и птици, но за предпочитане е вегетарианската храна или ако се яде месо, то да е от студеноводни риби, което е богато на есенциални мастни киселини.- разделно хранене – особено важно е да не се готви смесена храна с протеини и въглехидрати. Храните да се приемат в подходящи комбинации, да не се смесват в едно хранене плодове и зеленчуци, протеини и въглехидрати и пр. вижте съответните книги.- разтоварващи дни – веднъж седмично да се кара само на плодове (около 2 кг), много вода, свежо изцедени сокове от плодове и зеленчуци и билкови чайове с мед. През разтоварващите дни е добре да се направи клизма. Продуктите на АкваСорс се вземат, не се прекъсват!- бавно хранене с много дъвчене (поне 40 пъти на хапка) в спокойна положителна атмосфера, без отвличане, работене, четене, гледане на телевизия и пр.

– недохранване, т.е. има един момент малко преди да се почувствате сити, когато трябва да прекратите храненето. След хранене не бива да допускате да се чувствате натежали, подути и сънливи. По-добре да станете от масата леко гладни. Започвайте храненето с голяма салата, която ще ви запълни стомаха.

– приемайте храносмилателни ензими с всяка по-голяма порция готвена храна.

– не се хранете преди изгрев и след залез слънце.


Ето историята на  Анелия Георгиева Ангелова, гр. Монтана

„Разболях се от псориазис на 12 години приблизително. С моите родители ходихме при всички лекари в нашия град. Резнаха ми част от кожата на ръката, за да видим дали със сигурност е псориазис и какъв вид е.През зимата на 2007-2008 година бях най-зле, тогава влязох в болницата в Монтана. Биха ми витамини, пекох се на кварц и ме мазаха само с кортизонови препарати. После разбрахме колко са вредни всички кортизонови пасти, с които се мажех повече от година. Както и да е. Излязох от болницата по-зле, отколкото влязох. Много лошо се чувствах, навсякъде ме сърбеше и болеше. Нямаше чиста част от тялото ми без псориазис. Бях страшна картинка. Всички стаи в нас бяха в кори, а дрехите ми бяха в кръв, защото страшно ме сърбеше и аз не спирах да се драпя.Това продължи доста време, докато съвсем случайно попаднахме на една дистрибуторка (на АкваСорс) от нашия град. Майка ми отиде при нея да провери за какво става въпрос. Тя ни даде  книгата на д-р Петър Найденов Зелените лъчи на светлината  и брошури за различни продукти. Обадихме се лично на д-р Найденов, той дойде в Монтана, отидохме при него, говорихме, препоръча ми различни продукти и се прибрахме. Започнахме всичко, каквото той ни каза, без да се притесняваме за парите, майка и татко даваха всичко само и само да ми помогнат. И така от началото не виждах никакъв особен ефект, но след третия месец стана чудо. Местата с корите започнаха постепенно да се изглаждат, но доста бавно. Така лека-полека се изчистих напълно.

Сега останах на поддържащо лечение, това стана след 6 месеца активно и редовно употребявах всички продукти изписани ми от д-р Найденов. Уверих ме се, че заболяването идва отвътре от организма, а не е външно и, че с никакви мазила не можем да помогнем. Използвахме: КолАктив 3, ЕМК, Лесно начало, АлоеФрешЛивър Кленз, Зелена Енергия, Ензими, БифидусАФА-водораслиАцидофилус, Хималайска сол.
През време на това лечение Докторът ни изписа и хомеопатични лекарства (капки). Не ги описвам последователно, защото не помня как точно сме ги ползвали, но всичко сме пили строго определено, както ни е било казано и не сгрешихме. Много сме доволни, че попаднахме на точния лекар и му се доверихме напълно!“


Коментар от д-р Найденов: Това е една пациентка от четиримата души, успешно лекувани от псориазис от мен. Имам опит с това заболяване, тъй като самият аз съм страдал от него. Излекувах се с помощта на хомеопатията, продуктите на АкваСорс, подходяща диета и следвайки някои от методите, препоръчани от Едгар Кейси. Мисля, че бих могъл да бъда полезен на много хора, които страдат от това отвратително заболяване. Псориазисът е едно сравнително недобре разбирано заболяване и начинът, по който се лекува от обикновената медицина, не води до добри резултати. Причините за неговата поява са комплексни и вече доста добре изучени от холистичната медицина.
В емоционално отношение страдащите от псориазис са обикновено чувствителни и съвестни хора, които не изразяват достатъчно емоциите си и са принудени да се примиряват с някаква конфликтна ситуация. Така вътре в себе си те съзнателно или несъзнателно са натрупали много гняв, тревожност и други отрицателни емоции, които се соматизират (т.е. намират изява навън) чрез кожата. За да се подпомогне излекуването им, те трябва да преразгледат отношението си към наболели неща от ежедневието си и да започнат да изразяват емоциите си по подходящ начин. Добре е да се опитват да отстояват мнението си повече и да не се тревожат толкова от всичко.
Често тези хора имат проблеми с гръбначния стълб, което води до увреждане на инервацията и трофиката (изхранването) на храносмилателната система. От гръбначния стълб излизат нервни влакна, които чрез своите импулси действат подхранващо на органите на храносмилането, и ако тези нерви се притиснат от гръбначни изкривявания или блокажи, се получават малки ранички (микролезии) и/или изтъняване на стените на тънкото черво. В такива случаи даже съвсем малки грешки в диетата водят до навлизането на нежелани субстанции в кръвта. Те се елиминират чрез кожата и така организмът се освобождава от тях – т.е. псориатичните обриви са проява на опитите на организма да се самоизлекува и не бива да се потискат.За псориазиса са типични намалената способност на организма за самоочистване, както и проблеми с черния дроб и бъбреците, а ако има и запек, това още повече пречи на излекуването. В нашия опит вече сме имали много случаи, при които пациенти с псориазис са се повлиявали изключително добре от специалните изчистващи и регенериращи режими, които включват различни суперхрани. За жалост, много често страдащите от псориазис са подлагани на дългогодишни потискащи терапии (някои от тях – официално утвърдени). При тях псориазисът на пръв поглед се облекчава, но здравето като цяло се влошава, тъй като вместо да се локализира само периферно върху кожата, заболяването преминава към по-централни структури на организма. Така се получават усложнения като псориатичен артрит. Подчертавам, че употребата на кортизон и някои други локални средства потискат имунната система и влошават нещата. “


Част от статията представлява написания от доктор НАйденов предговор от  книгата – Лечение на псориазис от Едгар Кейси на издателство Анхира по доктор ПАгано.Друга част е взета от форум,където пациентката и господин НАйденов коментират лечението на заболяването. Лична консултация и преглед при него  можете да направите след предварително записване на посочения в линка телефон:  http://www.anhira.com/konsultatzii


 

Вашият коментар